Altético Madrid hírek, érdekességek

Mundo Atlético

Mundo Atlético

Simeone beérte Luis Aragonés győzelmi rekordját

2020. június 24. - KrisMadrid

A Levante elleni győzelmével az Atlético Madrid tovább folytatta kiváló sorozatát a bajnokságban, megerősítve helyét a dobogó harmadik fokán.

A győzelem azt is jelentette, hogy Diego Simeone beérte a csapat legendás edzőjének, Luis Aragonésnek a bajnokságban elért győzelmi rekordját. Mindketten 194 meccset nyertek, Simeone tehát hamarosan abszolút csúcstartó lehet ebben a kategóriában is. Az elnyert címeket tekintve ugyanis már most a klub legeredményesebb edzője. De nézzük inkább, hogy is néz ki a Top 5!

Luis Aragonés - neki van a legtöbb, összesen 308 győzelme a Matracosok kispadján és 6 elnyert címmel sokáig ő volt a csapat legsikeresebb edzője.

Diego Simeone - minden idők legsikeresebb Atlético Madrid edzője, lévén már 7 titulus áll a neve mellett: 1 bajnoki cím, 1 Király Kupa, 2 Európa Liga, 2 európai Szuper Kupa és 1 spanyol Szuper Kupa. Egyedül a BL serleg hiányzik a gyűjteményből.

Ricardo Zamora - 220 mérkőzésen 114 győzelem, még az igencsak távoli múltban... neve összeforrt a róla elnevezett díjjal, amit a szezon legjobb kapusának ítélnek oda és amit Jan Oblak magabiztosan sajátított ki az elmúlt években.

Radomir Antic - a nemrég elhunyt szerb mester öt szezon alatt 88 győzelmet aratott a csapat kispadján.

Javier Aguirre - három év alatt 61 siker.

 

Forrás: részben AS

süti beállítások módosítása