Altético Madrid hírek, érdekességek

Mundo Atlético

Mundo Atlético

A megalázott ember

2020. július 02. - KrisMadrid

Ugyan már nem az Atlético játékosa, a szurkolók többsége ráadásul árulónak tartja és megveti, mégis a keddi mérkőzés ürügyén talán belefér, ha megemlékezünk Antoine Griezmann-ról, a klub egykori kedvencéről. Arról a játékosról akit lehet szeretni, lehet nem szeretni, de mégiscsak öt évet húzott le a csapatnál, ráadásul 133 góljával minden idők ötödik legeredményesebb Atlético Madrid játékosa.

A jelenlegi szezon során, illetve leginkább az elmúlt néhány hétben azonban a mélyrepülés olyan iskolapéldáját mutatta be a még mindig csak 29 éves világbajnok, amire minden bizonnyal nem számított, amikor nyáron Barcelonába költözött. Öt madridi év után, ereje teljében, Vb győztesként, minden bizonnyal a további fejlődés, az előrelépés és újabb címek járhattak a fejében, ami nem is tűnt merész elképzelésnek egy olyan kaliberű játékos esetében, mint ő.

Mégis, ha az elmúlt hetek mérkőzéseit nézzük látható, hogy nem hogy a fenti célok, de még a rendszeres játék is egyre messzebb kerül tőle. Utoljára a Leganes ellen játszotta végig a 90 percet, az azt követő négy mérkőzésen pedig csak egyszer volt kezdő (a Bilbao ellen 65 percet játszott). Sevillában negyed óra, a Celta Vigo ellen pedig alig tíz perc jutott neki, mígnem kedden, éppen volt csapata ellen eljött az igazi mélypont.

Az, hogy nem volt kezdő, az elmúlt hetek után talán nem volt annyira meglepő. Arra viszont valószínűleg senki sem számított, hogy az Atlético ellen mindössze 4 percet kap majd, mindezt azok után, hogy szinte az egész második félidőt végig melegítette. Pedig egy olyan játékos, aki pályafutása során nem kevesebb, mint 142 gólt lőtt a spanyol bajnokságban, és akiért a nyáron még 120 millió eurót fizettek ki, talán többet érdemelne.

süti beállítások módosítása