Altético Madrid hírek, érdekességek

Mundo Atlético

Mundo Atlético

Mesterlövész kerestetik

2020. július 11. - KrisMadrid

Érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet a minap a madridi AS. A sportnapilap szerint a jelenlegi szezonban az Atlético Madrid még egyetlenegy gólt sem szerzett szabadrúgásból, pedig az elmúlt években ezen a területen nem voltak különösebb problémáik, köszönhetően a nyáron távozott Antoine Griezmannak.

A francia játékos az elmúlt idényben összesen három gólt szerzett így, nála csak Lionel Messi volt eredményesebb a spanyol bajnokságban hat szabadrúgás góllal. A jelenlegi idényben azonban eddig senkinek sem sikerült őt pótolni, pedig jelentkező van bőven, elég csak Thomas, Trippier, Lemar vagy Saúl nevét említeni.

Thomas nem egyszer lőtt gólt távolról, Saúlról nem is beszélve, de Lemar is volt már eredményes ilyen módon még a Monacóban. És akkor Trippiert meg se említettük, aki pályafutása során szintén eredményes volt szabadrúgásból, mind a Spurs, mind az angol válogatott színeiben. Egyelőre azonban egyikük sem tudta megtörni az átkot, az Atlético pedig idestova 36 forduló óta nem szerzett így gólt. 

Rajtuk kívül csak az Alavés nem tudott szabadrúgás gólt szerezni a jelenlegi idényben, az összes többi csapatnak legalább egyszer már sikerült. Az élen természetesen Messi található négy találattal, de érdekesség, hogy jelenleg csak holtversenyben vezet a Barca támadója, a Leganés játékosa Óscar ugyanis szintén négy gólt lőtt. Ettől függetlenül a dél-madridi csapat nagy valószínűséggel búcsúzik majd az első osztálytól. A dobogó harmadik fokán Celtás Aspas található három találattal.

A negatív széria a Betis ellen sem szakadt meg, de nagy valószínűséggel ez érdekelte a legkevésbé a piros-fehér szurkolókat. Az Atlético két meg nem adott gól és egy kiállítást követően, végül Diego Costa góljával 1-0-ra legyűrte a Betis együttesét, így biztosította részvételét a Bajnokok Ligája következő kiírásában! 

süti beállítások módosítása