Altético Madrid hírek, érdekességek

Mundo Atlético

Mundo Atlético

Morata legeredményebb idénye lehet a mostani

2020. július 04. - KrisMadrid

Már ami a gólokat illeti. Az Atlético Madrid csatára a Mallorca elleni duplájával már 11 gólos a bajnokságban, ami egyben pályafutása második legeredményesebb idénye. Persze a mutatott játékba, a játszott percekbe, az összteljesítményben mindig bele lehet kötni, de a csatárokat nagy általánosságban mégiscsak a góljaik száma alapján ítéljük meg. És ebben Álvaro Morata egyelőre nem áll rosszul.

A 30 bajnokin szerzett 11 találat persze nem egy világraszóló eredmény. A góllövőlistán sincs a közvetlen élmezőnyben, ráadásul még az a kifogása se lehet, hogy Messi és Suárez féle világsztárok előzik meg, lévén három hazai támadó (Iago Aspas, Gerard Moreno és Raúl García) is megelőzi őt.

Mégis, érdemes kiemelni, hogy egy kis szerencsével akár a leggólerősebb idénye is lehet a mostani, ehhez a hátralévő négy fordulóban legalább öt gólt kellene szereznie. Néggyel csak csúcsbeállításról beszélhetnénk, lévén a 2016-17-es idényben összesen 15 találat fűződött a nevéhez.

Az egész szezont figyelembe véve eddig nem volt valami hatékony a 27 éves támadó, lévén átlagosan 170 percenként talált csak be. Amióta viszont visszatért a bajnokság ez a mutató 85 percre javult. A Matracosok legközelebb Vigóba látogatnak, majd következik a Betis és a Getafe, hogy aztán az utolsó fordulóban a Real Sociedad látogasson a Wanda Metropolitanóba. 

Mindezek, és az elmúlt hetek trendje alapján tehát egyáltalán nem lehetetlen az imént felvázolt cél elérése.   

süti beállítások módosítása