Altético Madrid hírek, érdekességek

Mundo Atlético

Mundo Atlético

Ismét dobogós az Atlético

2020. június 21. - KrisMadrid

Öt forduló után ismét dobogós az Atlético Madrid! A koronavírus miatti kényszerszünetet követően három forduló kellett a Matracosoknak, hogy visszatérjenek az őket megillető pozícióba, ami az idei szezonban egyben a felső határt is jelenti Simeone együttesének.

Az Atléti egy Sevilla elleni döntetlennel búcsúzott a bajnokságtól, majd egy újabb pontosztozkodással tértek vissza a több mint három hónapos pihenő után. Az Athletic Bilbao ellen még igencsak döcögött a játék, de Oblak bravúrja és Diego Costa szezonbeli (mindössze...) harmadik gólja elég volt a pontszerzéshez.

Három nappal később még mindig baszk területen, de már Navarra tartományban volt jelenésük. Az idén egy jó középcsapatnak számító pamplonai Osasunát a vártnál könnyebben, 5-0-ra intézték el Costáék, ami egyen a szezon legnagyobb különbségű Matracos-győzelmét is jelentette. Joao Felix ugyan két gólt is szerzett, a meccs hőse azonban mindenképpen Marcos Llorente volt. A még mindig csak 25 éves, egykori Real Madrid játékos egy góllal és két gólpasszal (Morata és Carrasco) jelezte, hogy neki mindenképpen valami támadóbb szellemű játékkör dukál a jövőben is. De ne feledkezzünk meg Jan Oblakról sem! A szlovén hálóőr századik bajnokiját hozta le kapott gól nélkül az Osasuna ellen, tette mindezt mindössze 182 mérkőzésen.

Újabb három nappal később, ezúttal már hazai pályán a Valladolid volt az ellenfél. Egy pörgős meccsen, a végig támadó szellemben focizó fővárosiak azonban csak kisebb nehézségek után, egy 81. percben szerzett Vitolo-góllal biztosították be a győzelmet. A Matracosok így három forduló alatt hét pontot szereztek, kiválóan kezdték tehát a tizenegy fordulós bajnoki hajrát.  

Kedden egy valenciai utazás vár a csapatra, ahol az Osasunához rendkívül hasonló szezont futó Levante lesz az ellenfél. A győzelem nem szabadna, hogy nagy elvárás legyen, óvatosságra ad azonban okot az, hogy a 2019-20-as szezonban eddig mindössze kétszer tudtak három egymást követő találkozón győzedelmeskedni Simeone játékosai a bajnokságban. 

süti beállítások módosítása